Gebruik voedingsdoeken

 borstvoedingsdoek hydrofiel 

 

Waar gebruik je een voedingsdoek voor?

Wil jij of geef jij borstvoeding, maar zie jij er tegen op om te moeten voeden in het openbaar? Dan kan een borstvoedingsdoek de juiste oplossing zijn voor jou en je kindje. Een borstvoedingsdoek zorgt ervoor dat je afgeschermd je kindje kan voeden. Sommige vrouwen hebben liever niet dat iedereen mee kan kijken bij hun intieme momentje met hun kindje. Een borstvoedingsdoek kan er voor zorgen dat jij meer ontspannen kan voeden, zodat je niet gestrest een geschikte plek hoeft te zoeken om te kunnen voeden in het openbaar. 

Hoe gebruik je een voedingsdoek?

De voedingsdoek neem je gemakkelijk mee in de luiertas. Een voedingssjaal kun je compact opvouwen zodat deze niet teveel ruimte inneemt in je tas. Je haalt de voedingssjaal uit de tas en haalt heb uit het bijgeleverde linnen tasje. De voedingsdoek leg je op schoot of naast je neer binnen handbereik. Je kindje neem je bij je op schoot en je hangt de voedingsdoek om je nek. Vervolgens leg je de doek om je kindje en kun jij door de openstaande boog je kindje goed zien en juist aanleggen aan de borst. 

Voedingsdoek met openstaande boog

De openstaande boog zorgt ervoor dat jij je kindje goed kan zien en dat jouw kindje jou ook goed kan zien. Het zorgt voor contact, geborgenheid en verbonden zijn. 

Paulien: " Bij mijn eerste kindje vond ik het spannend om op pad te gaan. Wat nou als hij graag wilde drinken? Hoe moet ik dat doen en waar is dan een geschikte plek om te voeden? Een leuk uitje werd een spannend uitje en ik begon er tegen op te zien. Ik was niet die vrouw die zomaar makkelijk open en bloot haar kind kon voeden en dat geeft ook niet. Ik nam een grote hydrofiele doek mee en legde die over mijn schouder. Ik kon alleen mijn kindje niet meer zien en had geen idee hoe ik hem goed kon aanleggen aan de borst. Ik voelde stress en het zweet brak uit. Ontspannen voeden zat er helaas niet bij. De grote doek trok hij vaak ook los, waardoor ik nog open en bloot zat en mij niet prettig voelde. Dit moet toch echt wel anders kunnen? Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje ben ik achter de naaimachine gedoken en heb ik deze vernieuwde borstvoedingsdoeken ontworpen! Wat een verschil was dit, het voeden in het openbaar is nooit meer een probleem geweest!"

Lilii Flora maakt het moeders graag gemakkelijk en heeft daarom deze webshop opgezet met de borstvoedingsdoeken. Elke moeder verdiend het om haar kindje rustig te kunnen voeden in het openbaar of dit nu met of zonder borstvoedingsdoek is. 

Kolven met een voedingschort

Een voedingschort is ook ideaal te gebruiken voor het kolven. Ben jij voor je werk veel onderweg of is het bij jou op werk moeilijk om een geschikte kolfplek te vinden? Met de voedingschort van Lilii Flora heb je altijd een geschikte kolfplek bij de hand. Neem hem gemakkelijk mee in je tas en zo kun je overal gemakkelijk kolven. Je hangt de voedingsdoek om je nek en door de openstaande boog kun je de borstschelpen van het kolfapparaat juist op je borsten plaatsen. Door de openstaande boog kun je goed kijken hoe het kolven gaat en kun je zien of je toeschietreflex komt. Door op tijd te reageren op je toeschietreflex en je kolfapparaat op de volgende fase te zetten verhoogd dit je melkproductie. 

Welke borstvoedingsdoek zou ik kiezen? 

Lilii Flora heeft twee verschillend varianten borstvoedingsdoeken ontworpen. Een voedingsdoek basic en een voedingsdoek Luxe. Beide borstvoedingsdoeken zijn gemaakt van goed luchtdoorlatende, biologische of natuurlijke stoffen. Deze stoffen bevatten geen chemische middelen en zijn zeer duurzaam. 

Borstvoedingsdoek Luxe

 

Deze voedingsdoeken zijn gemaakt van exclusieve luxe stoffen. Voor deze voedingsjaal wordt vaak linnen, katoen, hydrofiel of wol gebruikt. Deze voedingsdoek heeft niet 1 maar 3 bogen aan de bovenzijde. Hierdoor is deze extra stevig en kan je je kindje extra goed zien. De bovenste boog heeft een flexibele balein waardoor deze open blijft staan. 

 

Borstvoedingsdoek basic

Deze borstvoedingsdoek heeft een flexibele balein aan de bovenzijde zodat deze open blijft staan. Deze voedingsdoeken zijn vaak gemaakt van hydrofiel katoen en is zeer luchtig en zacht. Makkelijk te gebruiken voor af en toe voeden in het openbaar.

 

 

 

Hoe was je een voedingsdoek?

Lilii Flora wil het moeders graag gemakkelijk maken en heeft daarom de voedingsdoeken zo ontworpen dat deze gemakkelijk gewassen kan worden. De voedingsjaal was je namelijk gemakkelijk in de wasmachine. Was deze voedingsjaal wel op maximaal 30 graden en in lage toeren voor het centrifugeren. Droog de voedingsdoek aan lucht en strijk deze eventueel, maar dit is niet perse nodig.

Hoe vouw je een voedingsdoek op?

De voedingsdoek van Lilii Flora heeft een linnen tasje voor om de voedingsdoek. Het is belangrijk dat de voedingsdoek op de juiste manier wordt opgeborgen. Wanneer je de voedingsdoek op de juiste manier vouwt gaat deze langer mee! De balein in de voedingsdoek moet juist gebogen blijven, zodat de vorm van de voedingsdoek het mooiste blijft. 

Luxe Voedingsdoek

Opberg instructie

1. Vouw de kraag naar binnen, zodat die gelijk loopt met de ronding van de doek.

 

 

2. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat beide flappen over de openstaande boog heen liggen.

opvouwen borstvoedingsdoek

 

3. Pak de ronding en vouw deze in zijn geheel naar de onderkant van de doek. Herhaal deze stap net zo vaak totdat de grote de afmeting heeft van de ronding van de doek.

 

 

4. Vouw de doek dubbel met de ronding van de doek aan de buitenkant. Stop de doek vervolgens in het bijpassende tasje, waarbij de ronding in het verlengde van het label loopt.

  

 

Was instructies

  • Wassen op maximaal 30°C
  • Niet droger bestendig
  • Strijken op middelmatige temperatuur

Basis Voedingsdoek

Opberg instructie

1. Vouw de kraag gelijk met de ronding van de doek.

 

2. Vouw de zijkanten naar binnen, in lijn met de beginpunten van de ronding van de doek. Vouw vervolgens het onderste deel nog een keer naar binnen zoals afgebeeld op de foto.

 

3. Vouw het lange gedeelte twee maal, zodat het in de ronding van de doek valt. Stop vervolgens de doek in het bijpassende tasje met de ronding in lijn met het label.

 

Was instructies 

  • Wassen op maximaal 30°C
  • Niet drogerbestendig
  • Strijken op middelmatige temperatuur 

 

Veilig gebruik van de voedingsdoek

De voedingsdoeken zijn gemaakt van natuurlijke materialen die luchtdoorlatend zijn. Gebruik de voedingsdoek alleen waar deze voor bedoeld is.

Hang deze niet over de kinderwagen heen, zodat de opening afgesloten wordt. Hierdoor kan de temperatuur stel stijgen. Houdt je kindje ten alle tijden goed in de gaten en check de temperatuur van je kindje tijdens het voeden.