Oorsprong Naam Lilii flora!

Oorsprong Naam Lilii flora!

Waar komt de naam Lilii flora nou vandaan?

Wanneer ik mijn bedrijfsnaam opgeef denken veel mensen dat ik Lilii heet, maar dat is nu niet het geval mijn eigen naam is Paulien. Ik zal je vertellen waar de naam Lilii Flora vandaan komt. 

Ik kom zelf uit een ondernemersgezin en mijn vader heeft een eigen boomkwekerij. Vanaf jongs af aan hoor ik al verschillende namen voor bomen en struiken. De kwekerij is een familie bedrijf, dus tijdens de zaterdagmiddag borrel gaat het veel over de kwekerij en alle verschillende planten en struiken namen komen dan ook voorbij.

De hele familie was erg betrokken toen ik mijn eigen bedrijf ging starten. Ik moest alleen nog een naam hebben voor ik echt kon starten. Ik zocht een naam waar ik gelijk weg van was, en wat goed klonk. Alle Latijnse namen van de mooiste bomen en struiken kwamen voorbij. Al snel kwam mijn broer met de naam van zijn lievelingssoort magnolia Lilii Flora. Ik was meteen verliefd, mijn eerste reactie was ook gelijk: "Ja die!!"

Al snel was de naam gekozen en hebben we een prachtige huisstijl gecreëerd voor Lilii Flora.

Lili Flora

De naam wordt alleen nog vaak verkeerd gezocht, omdat deze spelling niet vaak voor komt. Vaak wordt er www.liliflora.nl getypt in plaats van Lilii Flora met twee keer een i.

Op de foto hier onder zie je zo'n prachtige Lilii Flora magnolia, waar deze naam vandaan komt. En wist je dat de bloem in het logo van Lilii flora ook een magnolia is?

 

Deze foto is gemaakt door mijn vader Willem ten Hoven

 

 

Terug naar blog